IMG_5502

Oppdraget kom fra Frozen Forge som fikk kapasitetsproblemer med en stadig større oppdragsmengde på laserkutting av sine brikker til div miniatyrspill. Frozen Forge er et enkeltmannsforetak som holder til i Skoger med Jonas Gunnar Brand som daglig leder. Etter flere 24 timers vakter for å holde ordrene unna, ba Jonas Drammen Automasjon om hjelp til automatiseringen på innmating av brettene. Etter hver kutte prosess var han avhengig av manuell innmating av et nytt brett. Når ordrene stadig ble større og større, ble mange lange kvelder og netter med vakt for innmating av nye brett.

Løsningen ble en enkel UR5 robot fra Universial Robots levert av Mektron AS i Drammen. Sammen med Auro AS satte Drammen Automasjon seg ned for å lage en løsning med magasin av opptil 24 brett. Auro tok seg av produksjonen av brettene med håndtak for roboten, samt Drammen Automasjon håndterte all programmering og integrasjon mot laserkutter.

Resultatet av dette var bare en drøm for et halvt år siden, sider Jonas. Nå kan jeg stable opp og programmere en produksjon for 24 timer, og benytte resten av tiden på å videreutvikle bedriften. Etter dette vellykkede prosjektet, ser jeg nå på andre sider av produksjonen som kan automatiseres både mekanisk og med robot.

Klikk inn på denne linken for å se roboten ta ut og stable nye brett til lasermaskinen.